Tanssien järjestäminen on jo kauan ollut erilaisten järjestöjen ja urheiluseurojen keino hankkia toimintaansa varoja ja samalla se on tervetullut vapaa-ajanviettopaikka aikuisille. Tarjosihan se elävää musiikkia ja tanssimahdollisuuden luonnon helmassa. Se antoi ihmisille mahdollisuuden hetkeksi irtautua arjen ongelmista. Samalla se tarjosi myös paikan, jossa tutustua uusiin ihmisiin ja ehkäpä yksinäisille myös löytää ystävän. Se oli myös alkoholiton vaihtoehto ravintolalle.

Helsinki-Paviljonki ( Pavi ) sijaitsee Vantaalla Itä-Hakkilassa noin 18km:n päässä Helsingistä. Helsinki-Paviljonki aloitti toimintansa vuonna 1965 kuuluen silloin Helsingin maalaiskuntaan, josta juontaa myös Helsinki-nimi.  Edellisen talven aikana oli lava ja sen ympäristö rakennettu ja kunnostettu tanssien järjestämistä varten. Tanssilava on Vantaan kaupungin vuokramaalla ja vuokrasopimus on nyt voimassa vuoteen 2022 asti.

Pavin toimintaa on johtanut yksi palkallinen henkilö, mutta tanssi-iltojen henkilökunta on aina ollut ns. talkootyötä tekevää väkeä. Myös lähes kaikki lavan kunnostustyöt on pyritty tekemään talkoilla. Joitakin isompia ja erityistä ammattitaitoa vaativat työt kuten sähkö- ja kattotyöt on teetetty alan yrittäjillä.

Tanssilava on aikoinaan perustettu aivan metsän keskelle, luonnonrauhaan. Huolimatta siitä, että nykyään ympäristö on rakennettu, Pavi on edelleen viihtyisä ja idyllinen, perinteinen ilonaihe tanssin ystäville!

Tanssipaikoilla orkesteri soittaa yleensä 45 minuuttia ja pitää 15 minuutin tauon, jonka aikana soitetaan musiikkia levyltä. Musiikki on suurimmalta osalta hyvin tanssittavaa. Orkesteri soittaa aina kaksi samantyyppistä kappaletta, jonka jälkeen on hieman pidempi tauko, silloin viedään tanssipartneri takaisin seinustalle ja uuden kappaleen alkaessa haetaan ehkä uusi partneri. Perinteisesti miestenhaku on ollut tapana suomalaisilla lavoilla ja tanssipaikoilla, mutta aina on kyllä esiintynyt myös naisten- ja sekahakua.

Pavin viisikymmenvuotinen tanssitaival on osoittanut, että se on aina ollut pääkaupunkiseudun suosituin tanssilava niin nuorten kuin varttuneemmankin tanssiväen keskuudessa. Myös kauempaa Suomesta käydään säännöllisesti mm. lomilla tanssimassa Pavilla. Lavan parhaita valtteja ovat hyvä lattia, alkoholittomuus sekä palveleva henkilökunta ja siisteys.